Thumbnail Albin podd

Egenföretagaren Albin lever drömlivet som 26-åring!

Dagens avsnitt är med 26 åriga Albin Kjellberg som är välkänd för finansintresserade som journalist för EFN Ekonomikanalen och programledare för Uppesittarkvällen. Idag är Albin egenföretagare på heltid.

Utöver det är han en twitterprofil (numera X), aktieälskare, travfantast och en jäkel på att springa! 

Avsnittet handlar om hur Albin blivit egenföretagare, tjatade sig in i finansbranschen hur viktig träning har varit för honom samt goa boktips. 

Ifall du vill veta mer om Albins investeringar gästade han Sparpodden avsnitt 469

Lyssna på mitt och Albins samtal här på Youtube och Spotify

Lärdomar:

Här är fyra lärdomar jag tar med mig från avsnittet:

Riktigt entreprenörskap!

I sociala medier målas entreprenörskap ofta upp som lyx på en sandstrand. Riktig entreprenörskap är sena kvällar och långa helger. Det gäller att kavla upp armarna som Albin uttryckte det!

När Albin tillsammans med Johan startade en av Sveriges största travhemsidor Travcash gjorde dem det under kvällar och helger. 

Nu har Travcash fått två stycken kusiner i spelcash med dagliga speltips samt Investeramera för sparande och investeringar.

Vikten av träning

Som ny på EFN Ekonomikanalen kände Albin att han inte passade in och började gå upp drastiskt i vikt.

Till slut behövde en något radikalt hända. Albin anmälde sig till ett marathon och berättade för alla han träffade samt på Twitter att han skulle springa loppet.

Albin sprang loppet och fastna därefter för löpning. Även om träningsintensiteten avtagande på sistone är träningen en viktig pusselbit för att Albin ska kunna prestera på topp i vardagen.

Att leva sitt drömliv i en två på Bromma

När jag pratade med Albin i telefon under mars månad fick jag en WOW-känsla när han berättade: ”Jag lever mitt drömliv”. Att säga det som 26 åring tyckte jag var väldigt coolt. 

Albin lever sin dröm i form av att han kan styra relativt fritt över sin tid, jobbar med saker han älskar samt klarar sig ekonomiskt.

Därtill har han en väldigt stor insikt i att man måste nöja sig. Att jaga större och större villor i alla oändlighet är att spel som inte går att vinna. En två på Bromma kan räcka gott och väl med ett hälsosamt perspektiv på vad som är viktigt i livet.

Albins Boktips

Albin läste sin första Harry Potter bok (245 sidor) när han var 6-7 år gammal! Jag kunde knappt läsa då tror jag?

Böcker var en viktig del för Albin i början av livet då han ofta kände sig ensam. 

Några av Albins bästa boktips är Harry Potter serien (såklart)

Ifall man gillar Harry Potter är Eragon serien ett tips

Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv 

Lurad av Slumpen (Fooled by Randomness)

Tänka snabbt och långsamt

Albin har utmärkt boksmak måste jag säga! Stort Harry Potter fan här plus att jag läst samtliga böcker han läste förutom Eragon serien. Den ska jag kika in!

Oliver Allemog

Jag är en ekonominörd och gillar främst att investera via fonder på börsen. Psykologi kopplat till pengar och marknadsföring fascinerar mig mycket. Utöver det är jag ett väldigt stort sportfan.

More Reading

Post navigation