Vem är jag?

Hallå där! Mitt namn är Oliver Allemog och jag är 21 år gammal. Kul att du hittat hit här 🤗 Här är en kort story om mig!

Tidigare drev jag @finangrabbarna tillsammans med Viktor som du kanske sett tidigare. Numera kör jag solo på alla sociala media plattformar. Mitt intresse för ekonomi väcktes i slutet av trean på gymnasiet. Jag kommer dock inte ihåg vad som fick mig intresserad 👀 Oavsett blev jag hooked och hoppade kort därefter på Viktors konto på Instagram som han hade startat kring ekonomi. 

Min familj har alltid varit strukturerad när det gäller pengar men investeringar har aldrig diskuterats. Sedan jag börjat prata om ekonomi på sociala medier har vi däremot haft många intressanta samtal i familjen. 

Bild från @finansgrabbarna på mig och Viktor. (Jag är till vänster och Viktor till höger)

I am going solo!

I slutet av 2022 valde vi att avsluta @finansgrabbarna och att jag tog över våra existerande kanaler. Nu kör jag alltså solo och snackar om ekonomi och marknadsföring som jag tycker är sjukt kul!

Mitt mål är att dela med mig av det bästa som jag lär mig om ekonomi och marknadsföring. Jag kommer: Steal like an artist! (vilket är en väldigt bra bok). 

Där är så mycket som vi inte lär oss i skolan om ekonomi vilket jag vill försöka prata om på ett enkelt, engagerande och roligt sätt! Att vi inte lär oss om investeringar och ekonomiskt tänk i skolan är mindblowing för mig 😱 

Podcast: Allemog Show

Jag har startat podcasten Allemog om ekonomi 💰 och marknadsföring 🎯

I den här podcasten delar jag det bästa jag lär mig från böcker, artiklar och poddar om främst ekonomi och investeringar! Plus lite marknadsföring!

Målet är att publicera ett poddavsnitt i veckan som generellt sett är runt 15-20 minuter långt. Ibland kommer spännande gäster att medverka.

 Podden finns i videoformat på Youtube för dig som föredrar video.

 

Förutom ekonomi då?

Förutom ekonomi är jag ett stort sportfan, jag följer fotboll, handboll och Formel 1 i princip varje vecka 🏆 Så det går en del tid till dig! Plus att jag spelar lite handboll själv också. Jag gillar även att laga mat! Det kanske blir ett matkanal i framtiden, vem vet 🍡🍢

Jag studerar Ekonomikandidat på Lunds Universitet på Lunds Universitet sedan januari 2021 (börjar närma sig slutet). För min del kändes det givet att börja plugga någonting och ekonomi var det som stämde mest överens med mina intressen.

 Främst har jag använt utbildningen till att jobba på mina egna projekt eftersom det inte varit 40 timmars veckor enligt mig, jag har haft ganska mycket tid till annat 😅

Att använda universitetsutbildning till att möjliggöra att man kan jobba mer på ens egna projekt VS ett jobb har varit ett sjukt bra upplägg för mig! Samtidigt som jag ibland också lärt mig något i skolan (jag är lite kritisk till skolan ibland hehe). 

bild från Tiktok om min utbildning
Jag lägger regelbundet upp videor om min utbildning på sociala medier för dig som är intresserad

Jag är SJUKT fascinerad av sociala medier 📲

På ett vis kan sociala medier vara en negativ sak som tar energi från en men för min del är det en möjlighet att nå ut till miljontals med människor! Möjligheterna och personerna jag träffat på grund av att jag spelat in videor i mitt rum med en telefon är SJUKA 💥

Jag har varit med på SVT och Aftonbladet till följd av sociala medier liksom! En journalist såg oss på Tiktok och därefter fick vi en egen artikel på Aftonbladet!

Bild från artikel om Finansgrabbarna på Aftonbladet "Oliver och Viktor, 19, ger börstips på Tiktok"
Bild från artikel om Finansgrabbarna på Aftonbladet "Oliver och Viktor, 19, ger börstips på Tiktok"

Med det sagt fastnar jag också i att scrolla i alla evighet på sociala medier… vilket är mindre bra😅 

Det jag dock tror är att alla har möjligheten att ta del av de massiva fördelarna med sociala medier. Det kostar ingenting att ladda upp liksom! Möjligheterna är oändliga! 

Du måste gå från att vara en konsument, till en producent

Det korta citatet ovan tror jag är den stora mindset skiftet som måste till för att se det positiva med sociala medier. Börja producera material istället för att endast konsumera. Det är som att vara ett superfan av ett företags produkter men inte vara en aktieägare som får ta del av företags vinst. 

Oavsett vem du är och vad dina intressen är finns det plats för dig. Den polerade ytan som Instagram började vill ingen ha längre, det enda som efterfrågas är genuina människor som det går att connecta till. Speak your truth =folk kommer lyssna 🙌

Bygg ditt digitala CV

Personligen vill jag i nuläget jobba heltid med mina egna projekt framöver men det är inte drömmen för många. Du kanske vill landa ditt drömjobb på ett företag? Hur ska du sticka ut bland alla ansökningar?

Jag tror svaret finns i att bygga ett personligt varumärke vilket blir ett digitalt CV. På det viset sticker du ut från mängden och visar hands on vad du kan. 

Anta att du är intresserad av marknadsföring:

-Posta om en intressant trend som du ser

-Hur du jobbar med marknadsföring i skolan

-Vad företag bör fokusera på enligt dig

Allting som visar ditt intresse är bra material och på sikt kan du bygga en följarskara ifall ditt innehåll är bra nog vilket kan leda till jobbmöjligheter!

Själv har jag fått många möjligheter kopplat till finans och marknadsföring som jag verkligen gillar tack vare sociala medier. Och det är trots att jag inte har bäst betyg eller kanske inte ens är bäst på marknadsföring i min ålder MEN på grund av att jag syns!

Jag är övertygad om att det finns stora möjligheter för alla som vågar att antingen skapa ett eget företag runt sina sociala medier eller hjälpa en att landa sitt drömjobb. Därför kommer jag prata en del om kreatörsekonomin och möjligheterna kopplat till det framöver + marknadsföring ⚡

De här symbolerna sammanfattar sidans innehåll på ett väldigt bra sätt! Jag använder dessa ikoner i miniserier på sociala medier, håll uktik!

//Oliver, Skåne 2022-11-19