Thumbnail avsnitt 6 med Nico

#6 – Nicholas Falk Reilly om Krypto, NFT och Serietidningar

Dagens avsnitt är ett samtal med Nicholas Falk Reilly (i podden säger jag Nico) som jag sprang på under ett företagsevent i Malmö. Nico har en sjukt cool resa bakom sig och en ännu coolare framför sig!

Nico är ett stort fan av krypto och NFT som han personligen började investera i tidigt. Utöver det jobbar han på att släppa sin egna serietidning Atomic Heroes som kommer involvera NFTs som samlarobjekt. Ett spännande avsnitt där vi spekulerar om framtiden för krypto och NFTs.

I februari nästa år släpper han första utgåvan av The Atomic Heroes som är en serietidning byggd på det periodiska systemet (grundämnena).

Hur coolt är inte det! Dessutom ska Nico försöka involvera krypto och NFT för samlarobjekt (inte på ett scammigt sätt).

Atomic heores cover

Krypto och NFT innebär väldigt hög risk vilket vi poängtera i podden. Det är hög risk och ingenting för nybörjare. Vi berör främst hur framtiden för området kan utvecklas, i nuläget är 99% av Krypto och NFT trash.

Innehållsförteckning

Att göra en serietidning

Att skapa en serietidning! Vilket äventyr och det började för Nico på heltid ungefär för 2 år sedan. Innan dess var han en Sushikock (liksom what, vilket yrke det är).

The Atomic Heroes bygger på det periodiska systemet som du kanske hört om i skolan. Nedanför är en bild på hur Nico har delat in systemet i olika grupper.

 

Målet är att inspirera en ny generation till att vilja bli forskare genom att lära sig om det periodiska systemet. I serien har varje hjälpte (grundämne) en speciell superkraft plus utmaningar att ta sig in. Därtill finns det goda och onda personer som i Star Wars och Harry Potter (stora inspirationer för Nico).

Största inspirationen har varit genren Manga och speciellt Naruto vilket är en japansk serier.

Bild på Naruto

Krypto och NFT

Nico har gjort sitt egna NFT projekt kopplat till sin IP (Intellectual property) alltså immaterialla projekt Atomic Heroes. 

Vad är Krypto?

Kryptovalutor är digitala valutor som använder kryptering för att säkerställa transaktioner och för att kontrollera skapandet av ytterligare enheter av valutan. 

De är decentraliserade, vilket innebär att de inte är kontrollerade av en central myndighet som en centralbank. Istället är kryptovalutor baserade på en distribuerad databas, så kallad blockkedja, som hålls uppdaterad av en gemenskap av användare.

Det finns många olika kryptovalutor, varav den mest kända är Bitcoin. Men det finns också andra kryptovalutor, såsom Ethereum, Litecoin och Ripple, som alla har olika egenskaper och användningsområden.

Kryptovalutor används oftast för att göra elektroniska betalningar, men de kan också användas som en investering.  Det är viktigt att vara medveten om att investeringar i kryptovalutor innebär en hög risk, eftersom det finns en risk för att man kan förlora pengar.

Det finns också vissa begränsningar och lagar som gäller för användning av kryptovalutor, så det är viktigt att vara informerad om dessa innan man börjar använda dem.

(Förklaringen av Kryptovalutor skrev jag med Chat GPT som du kanske hört om? Sjukt cool bot som drivs av Open AI, tryck här för att testa)

Vad är NFTs?

NFT står för ”non-fungible token”, vilket är en digital tillgång som är unik och inte kan ersättas av någon annan tillgång. NFTs används oftast för att representera digitala konstverk, musik, videor, spel och andra digitala tillgångar.

En av de viktigaste egenskaperna hos NFTs är att de är unika och inte kan ersättas av någon annan tillgång. Detta gör dem till ett bra verktyg för att verifiera och skydda digitala tillgångar, och de kan också användas för att ge rättigheter och förmåner till ägaren.

NFTs skapas och lagras i en blockkedja, vilket innebär att de är decentraliserade och distribuerade på ett sätt som gör det svårt att ändra eller förfalska dem. Detta gör NFTs till ett bra verktyg för att skydda digitala tillgångar och förhindra piratkopiering.

NFTs har blivit populära på senare år, och de används ofta för att sälja och köpa digitala konstverk och andra digitala tillgångar. Det finns många olika plattformar där man kan köpa och sälja NFTs, och värdet på NFTs kan variera kraftigt beroende på tillgången och efterfrågan.

Du gissade rätt! Jag testade att skriva den här texten med AI också 😏

Gör research ⚠

Vi pratade om vikten av att göra research. Nico sa att ifall du inte vill lägga ner jobbet är det inte lönt att du ger dig in i krypto eller NFTs. Det är ett område i tidigt stadium lite reglering vilket gör det ypperligt för personer som vill scamma. 

Det är väldigt hög risk, gör dig research!

Samtalet med Nicholas har ingen som helst avsikt att promota investeringar i hans projekt Atomic Heroes. Jag gjorde det här avsnittet helt av nyfikenhet och har inte fått betalt på något sätt för att prata med Nico.

Hur NFTs kan hjälpa artister

I nuläget förlitar sig artister och kreatörer på plattformar som Instagram, Youtube, Spotify och Tiktok. Att äga ens data själv är guldvärt. 

NFT kan vara revolutionen som ger artister makten! Tänk dig att framtidens biljetter till konserter är NFT skapade av artisterna. Vi är i ett väldigt tidigt stadium och hur den nya tekniken kommer påverka oss är väldigt svårt att säga.

Jag tror iallafall att det finns stora möjligheter att skapa bra saker. Personligen investerar jag inte i krypto eller NFTs. Jag tror dock på att i framtiden kan vi se området ha stor påverkan på vår vardag. 

Därför börjar jag utbilda mig inom området sakta men säkert.

Det här avsnittet är ganska långt från säkra stabila fonder som jag brukar prata om. Jag vill visa upp allt möjligt på kanalen vilket jag hoppas att du uppskattar.

Ännu en gång, var försiktig om du ger dig in på det här området! 

Med det sagt, hoppas att du har en trevlig jul/ ledighet ☃ //Oliver

(Jag rekommenderar starkt att lyssna på avsnittet för att dyka ner djupare)

Tryck på bilden nedan ifall du vill besöka Nicos hemsida för Atomic Heroes!

Oliver Allemog

Jag är en ekonominörd och gillar främst att investera via fonder på börsen. Psykologi kopplat till pengar och marknadsföring fascinerar mig mycket. Utöver det är jag ett väldigt stort sportfan.

More Reading

Post navigation